• Predkolo McDonalds's Cup

          •        Dnes 21. marca 2024 na ihrisku ZŠsMŠ Záriečie prebehlo jarné predkolo futbalovej súťaže McDonalds's Cup zmiešaných družstiev žiakov a žiačiek zo Záriečia, Lysej pod Makytou a Dohňan. Na 1. mieste skončilo družstvo zo Záriečia, na 2. mieste družstvo Dohňany a na 3. mieste družstvo z Lysej pod Makytou. Chlapcom a dievčatám blahoželáme a prajeme ešte veľa síl a úspechov v ďalších kolách.

          • Zápis detí do 1. ročníka

          • ZÁPIS detí do 1.ročníka ZŠ s MŠ Záriečie pre školský rok 2024/2025 sa uskutoční 

            vo štvrtok 11. apríla 2024 od 12:00 do 17:00 v budove základnej školy.

            Pokiaľ je to možné, zápisu sa zúčastňujú obaja rodičia spolu s dieťaťom.

            K zápisu je potrebné si priniesť:                                                                       

            • platné občianske preukazy obidvoch zákonných zástupcov,
            • rodný list dieťaťa.

            Zápisu do 1. ročníka sa musia zúčastniť aj deti, ktoré v školskom roku 2023/2024 pokračovali v predprimárnom vzdelávaní v materskej škole.

             

            Každý prvák pri nástupe do 1. ročníka dostane: prvú spomienkovú knihu, šlabikár a 100 € od OcÚ Záriečie.

             

            Kontakt:               042/4692 113        zszariecie@centrum.sk

                                        0905 850 164        riaditel.zszariecie@gmail.com

             

            Viac informácií nájdete na:

          • Návšteva predškolákov

          •      Vo štvrtok 14. marca 2024 našu školu navštívili predškoláci z MŠ Záriečie, MŠ Mestečko a MŠ Lúky. Budúci školáci sa zahrali a zasúťažili si s našimi prvákmi v prvej triede, vyskúšali si svoje vedomosti a zručnosti, poprezerali si priestory školy, spoločne si zašportovali v telocvični a nadviazali aj nové priateľstvá.

            Veríme, že sa im u nás páčilo a od septembra 2024 budú s radosťou navštevovať našu školu.

          • Všedkovedko

          •       Dňa 28. novembra 2023 sa žiaci 1.-4. triedy zapojili do celoslovenskej vedomostnej súťaže Všedkovedko. Súťažili v štyroch kategóriách. Medzi 30 % najúspešnejších riešiteľov v svojej kategórií sa zaradili a získali titul VŠETKOVEDKO, diplom a peknú cenu: Janíčková Michaela /1.tr./, Ofúkaná Linda /1.tr./, Beťák Marek /2.tr./, Javorek Marek /2.tr./, Ozimý Samuel /2.tr./, Riško Šimon /3.tr./, Ofúkaná Anna /4.tr./, Nováková Nina /4.tr./ a Valko Lukáš /4.tr./. Diplom, titul VŠETKOVEDKOVHO UČŇA a malú spomienku na súťaž získali: Mariničová Ema /3.tr./ a Ofúkaný Peter /3.tr./. 

            Všetkým súťažiacim blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších ročníkoch.

          • Telefón

          •     Na pracovnom vyučovaní štvrtáci pri téme Telefonujeme vyrábali tefóny a snažili sa dorozumieť vďaka dvom kelímkom a natiahnutej šnúre.

          • Geografická olympiáda - školské kolo

          •      Dňa 19. 01. 2024 sa konalo školské kolo geografickej olympiády. Úspešným riešiteľom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole, v ktorom budú reprezentovať našu školu v marci 2024 v Púchove:

            -kategória G: 1. Šedík Richard /5.ročník/,

                                   2. Katreňáková Bronislava /5.ročník/,

                                   3. Miščíková Lara Alexandra /5.ročník/,

            -kategória F: 1. Mariničová Nela /7.ročník/,

                                  2. Ofúkaný Matúš /6.ročník/,

                                  3. Hlinka Matúš /6.ročník/,

            -kategória E: 1. Baláž Jakub /9.ročník/,

                                   2. Pecko Matúš /8.ročník/.

          • Pytagoriáda - školské kolo

          • V dňoch 12. - 13. decembra 2023 sa konalo školské kolo matematickej súťaže Pytagoriáda. Úspešným riešiteľom blahoželáme a prajeme veľa úspechov v okresnom kole, kde budú školu reprezentovať v apríli 2024 v Púchove: 

            -kategória P3: Zvonek Matija, Riško Šimon,

            -kategória P4: Baláž Oskar, Jancík Peter,

            -kategória P7: Mariničová Nela.

          • Workshop s drotárom p. Kurejom

          •      Začiatky drotárstva boli spojené predovšetkým s opravou poškodených kamenných či hlinených nádob. Základným pracovným nástrojom bol drôt, neskôr plech. Postupne začali drotári opletať nové nádoby, aby boli chránené pred poškodením. Časom prešli k výrobe úžitkových predmetov, napr.  kuchynského riadu či plechových nádob. Aj keď v minulosti predstavovalo drotárstvo remeslo, v súčasnosti ho môžeme považovať za umenie. Drôtené výrobky sa stali originálnou, najmä interiérovou dekoráciou. Z drôtu sa vyrábajú aj vkusné šperky a pútavé ozdoby.

            Dňa 29. 02. 2024 sa v našej škole uskutočnila beseda s drotárom pánom P. Kurejom. V úvode žiakov v krátkosti oboznámil s históriou drotárstva. Poznamenal: „Drotárstvo bolo v minulosti veľmi náročné. Drotári museli prejsť kus cesty za svojou prácou. Ale kto bol vytrvalý a zodpovedný vo svojej práci, dokázal zarobiť aj pekný peniaz.“

            Potom si pod jeho vedením deviataci zhotovili aj drobné šperky – náhrdelník, prstene a náušnice. Môžu ich použiť pre vlastnú potrebu, alebo obdariť svoju mamu či sestru.

            Ďakujeme p. Kurejovi za veľmi pútavé a tvorivé stretnutie.

          • Darujte 2 % daní svojím deťom

          • Vážení rodičia a priatelia školy,

            dovoľte, aby sme sa aj tento rok obrátili na Vás s prosbou o príspevok na poukázanie 2% z Vašich daní za rok 2023 v prospech Rodičovského združenia pri ZŠsMŠ Záriečie. Naším zámerom je použiť získané  finančné prostriedky na modernizáciu učební a učebných pomôcok pre žiakov školy a skvalitnenie výchovno-vzdelávacieho procesu na škole.

            Ďakujeme, že i Vy patríte medzi rodičov, ktorým nie sú ľahostajné podmienky vzdelávania našich detí a že i Vy touto formou - Vašim finančným príspevkom - prispievate k ich skvalitneniu.

            Vďaka Vaším 2 % naše rodičovské združenie prispelo na: lyžiarsky, korčuliarsky a plavecký výcvik, školu v prírode, vybavenie učební, balíčky a odmeny pre žiakov, ... .

            Potvrdenie o zaplatení dane spolu s podpísaným vyhlásením Vás prosíme doručiť do ZŠ najneskôr do 22.04.2024.

            Hromadne ich potom odovzdáme na Daňový úrad v Púchove.

            Vaše 2% pre naše Rodičovské združenie pri ZŠsMŠ Záriečie znamenajú prejavenie Vašej dôvery a podporu v rozvíjaní aktivít v prospech Vašich detí. Tento dar Vás nestojí nič, inak by ste túto daň odviedli štátu.

            Preto využite možnosť rozhodnúť o Vašich 2%.

            V mene detí Vám ďakujeme za Vašu prejavenú podporu!

             

            Vyhlásenie_o_poukázaní_podielu_zaplatenej_dane_z_prijmov_fyzickej_osoby_2023.pdf

             

            Potvrdenie_o_zaplatení_dane_z_príjmov_zo_závislej_činnosti_2023.pdf

          • Divadlo v anglickom jazyku

          •       V stredu 28. februára 2024 sa žiaci 1. - 7. triedy zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku Laki's Town. Nielenže si žiaci vďaka tejto anglicko-slovenskej rozprávke zopakovali mnohé anglické slovíčka a výrazy, ale zároveň ich previedla aj mestom ako ho deti nepoznajú, miestami, ktoré sú na prvý pohľad nudné, ale ukrývajú v sebe fantastické príbehy. Hlavný herci vtiahli do deja aj štyroch našich žiakov, ktorí sa svojím hereckým výkonom vôbec nedali zabanbiť.

          • Projekt "Založ si banku"

          •        Žiaci 7. triedy robili na hodinách matematiky v rámci finančnej gramotnosti projekt pod názvom "Založ si banku". Pracovali v skupinách, pričom každá skupina mala vymyslieť a pripraviť meno a logo banky. Tiež produkty banky - za akých podmienok si môže klient peniaze požičať. Urobiť banke reklamu a počas prezentácie predstaviť svoju banku a súčasne zlákať klientov, aby využili jej produkty.

          • Workshop

          •     Dňa 15. februára 2024 sa konal v našej škole workshop pre členov žiackeho školského parlamentu pod názvom Aktivuj sa v školskom parlamente. Žiaci sa venovali rôznym aktivitám, ktorých cieľom bolo posilniť tímovú spoluprácu členov školského parlamentu a motivovať ich k činnosti pre školu. 

            Workshopom ich previedla pani riaditeľka z Centra voľného času Včielka PaedDr. Alena Strýčková spolu s Leou Stehelovou. Ďakujeme za veľmi podnetné a zaujímavé stretnutie. Tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

          • Plavecký výcvik

          •      V dňoch 05.02.2024 - 09.02.2024 sa žiaci 3. a 4. triedy zúčastnili plaveckého výcviku na plavárni v Púchove. Hravou formou sa učili prekonávať strach z vody a zvládnuť základné plavecké návyky, dýchanie do vody, lovenie predmetov z vody, splývanie, zoskok a vynorenie v malej vode. Tí najzdatnejší sa zdokonaľovali aj v plaveckých štýloch: kraul, znak a prsia, zoskoku z brehu do hlbokej vody s následným vyplávaním a preplávaním do plytkej vody.

          • Deň svätého Valentína

          •      14. február je Deň svätého Valentína. Zvyk posielať na sv. Valentína pohľadnice ako prejavy sympatií má anglosaské korene. Prvú „valentínku” vraj v 15. storočí poslal z londýnskeho väzenia svojej manželke orleánsky vojvoda Charles. Táto milá tradícia sa rozšírila najmä v 19. storočí, keď sa svätovalentínske pozdravy začali vyrábať hromadne.

            Sviatok svätého Valentína nie je len sviatkom zamilovaných, ale aj sviatkom priateľstva. K tradíciám na našej škole patrí aj valentínska pošta. Na veľkej chodbe našej školy bola umiestnená ozdobená škatuľa, do ktorej sa vhadzovali listy, milé odkazy alebo obrázky s venovaním. Každý mal možnosť potešiť pozdravom svojho kamaráta, spolužiaka, učiteľa, kolegyňu, jednoducho každého koho má rád. Tešíme sa, že nám „Valentíniek“ z roka na rok pribúda: zaľúbené, priateľské, či poďakovania pani učiteľkám. Naši deviataci potom doručili valentínsku poštu do jednotlivých tried. Všetkým obdarovaným vyčarili úsmev na tvári a spríjemnili deň.

          • Komparo 9

          •     Dňa 9. novembra 2023 sa žiaci 9. ročníka zúčastnili celoslovenského merania vedomostí z matematiky a slovenského jazyka a literatúry Komparo.

          • Karneval 2024

          • Dnes 13. 02. 2024 sa konal v škole karneval. Zapojili sa do neho všetci žiaci. Predviedli sa v pekných maskách, zatancovali si a zasúťažili v rôznych disciplínach. Všetci spolu prežili jedno čarovné dopoludnie, plné zábavy, radosti a smiechu. 

          • Straty a nálezy

          •          V školskej jedálni ostali po žiakoch zabudnuté tieto kusy oblečenia. V prípade, že ste spoznali odev svojho dieťaťa, nech si ho príde vyzdvihnúť do zborovne základnej školy. 

          • SWAP

          •      Dňa 02. 02. 2024 sa uskutočnil na našej škole SWAP - výmena oblečenia. Žiaci mali možnosť vybrať si z množstva prineseného nenoseného oblečenia a dať mu tak druhú šancu na použitie. Touto akciou sme chceli aspoň trošku pomôcť našej planéte Zem, ktorá je preplnená textilným odpadom. Ekologickým spôsobom si mohli žiaci dobrovoľne doplniť svoj šatník. Prinesené šatstvo a obuv, ktoré ostali, sme zaniesli do mestského šatníka "Veci za úsmev" v Púchove

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do tejto akcie, či už priniesli oblečenie a obuv, ktoré sa dajú ešte vynosiť a nevyhodili ich do odpadu a aj tím, ktorí si našli veci, ktoré ešte v budúcnosti využijú.

            V tomto novom trende recyklácie oblečenia by sme chceli pokračovať aj naďalej.

             

          • OZNAM

          • Z dôvodu pretrvávajúcej zvýšenej chorobnosti detí v 1. triede a na základe odporúčania RÚVZ v Považskej Bystrici bude prerušenie vyučovania v 1. triede pokračovať aj 08.-09. 02. 2024 /štvrtok-piatok/.

            V pondelok 12.02.2024 bude vyučovanie v 1. triede obnovené a pokračovať podľa aktuálne platného rozvrhu.Všetky deti 1. triedy sú automaticky odhlásené z obedov v školskej jedálni na tieto dva dni.

            Všetkým prajeme rýchle uzdravenie a veľa zdravia.