• Tekvičkový večierok

          •          Vo štvrtok popoludní 26.10.2023 sme sa v škole stretli na tekvičkovom večierku spolu s rodičmi a starými rodičmi pri vyrezávaní svetlonosov. Už na vyučovanie prišli deti poobliekané v hallowenských kostýmoch. Starší spolužiaci pripravili mladším žiakom rôzne zábavné súťaže. Porota mala veľmi ťažkú úlohu vybrať spomedzi tekvičiek tie najkrajšie, všetky boli strašidelne krásne. Po zotmení sme so zasvietenými tekvičkami a lampiónmi  vytvorili pochod okolo školy.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili nášho spoločného popoludnia a prispeli k úžasnej atmosfére tekvičkového večierka. Tešíme sa na ďalší tretí ročník.

          • Medzinárodný deň knižníc

          •          Pri príležitosti Medzinárodného dňa knižníc 25.10.2023 naši žiaci navštívili školskú knižnicu, kde im pani učiteľky predstavili viaceré knihy z knižnice a prečítali si z nich úryvky. Deti si knihy poprezerali, prelistovali, vybrali si svojich "favoritov", požičali si ich domov na prečítanie a vyrobili si k nim záložky. Žiaci ôsmej triedy navštívili Mestskú knižnicu Vladimíra Roya v Púchove, kde im svet digitálnych technológií nakrátko nahradil svet kníh. Venovali sa tvorbe Andreja Sládkoviča, rozobrali si báseň Marína, naučili sa spamäti strofu, v ktorej sa zamýšľali nad tým, čo je to mladosť. Žiacky školský parlament usporiadal 1. ročník darovania a výmeny kníh s názvom "Dajme knihám druhú šancu" . Svoje prečítané knihy mohli žiaci priniesť do školy a vymeniť si ich za inú knihu.

          • Október - mesiac úcty k starším

          •        Dnes 24.10.2023 si boli naši žiaci kultúrnym programom uctiť seniorov v Domove dôchodcov Hubertus v Púchove.

            Ako v prírode končí leto a začína jeseň, tak pomaly prichádza aj jeseň života. Pri príležitosti Mesiaca úcty k starším si naši žiaci pripravili program, s ktorým pozdravili seniorov v Organizácii Hubertus v Púchove. Celá miestnosť sa rozozvučala tónmi harmoniky v podaní A. Sieklika a trúbky v podaní M. Hudáka. Seniori si spoločne zaspievali ľudové piesne s dievčatami M. Vraníkovou, T. Repkovou a A. Sleskovou. Na mladosť si naši seniori zaspomínali gymnastickým vystúpením v podaní A. Pšenkovej. Poďakovanie starým rodičom zaznelo v básni Kým ťa tu ešte mám, ktorú zarecitovala T. Fapšová. Pri rozlúčke sme seniorov obdarovali darčekom, ktorý vyrobili žiaci na krúžku Mladí majstri.Na záver všetkým seniorom posielame pozdrav.

            To vzácne miesto medzi nami, 

            patrí vám, starí otcovia a mamy.

            Ste vzácnou soľou na chlebe,

            horúci uhlík v pahrebe.

            Ste ovocím sladkým v košíčku

            a máte všetku múdrosť v malíčku.

            Ste teplo v dlaniach ukrývané,

            vďaka, že ste a že vás máme.

          • Zážitkové vyučovanie

          •       V piatok 20.10.2023 pri príležitosti Medzinárodného dňa stromov prebiehalo vyučovanie biológie piatakov vonku. Žiaci pracovali v skupinách a zisťovali údaje o stromoch: jeho názov, aký má list a plod, pomocou voskovky a papiera získavali obraz kmeňa. Tiež zisťovali obvod stromu, šírku koruny, výšku stromu a plochu listu v cm2.

          • Zážitkové vyučovanie

          •      V utorok 17.10.2023 sa žiaci 2. triedy zúčastnili exkurzie miestnej hasičskej zbrojnice v Záriečí v rámci predmetu Prvouka, na ktorom sa učili o úlohe hasičov a zásadách bezpečnosti všetkých záchranných zložiek. Veliteľ hasičov žiakom ukázal, čo všetko sa v zbrojnici nachádza. Žiaci si prezreli výbavu auta a vozíka, oblečenie hasičov a všetky ich potrebné pomôcky. Návštevu si spríjemnili aktivitami: skladali rozstrihané obrázky a prideľovali k nim správny gramatický  názov. Vyskúšali si striekanie vody z džberovej striekačky, čo bola pre nich veľká zábava. Na záver dostali všetci sladké odmeny. 

          • Týždeň zdravej výživy - mliečny deň

          •        V rámci Týždňa zdravej výživy sme mali dnes 18.10.2023 v škole mliečny deň. Rôznymi aktivitami si žiaci pripomenuli význam mlieka a mliečnych výrobkov vo výžive človeka, odkiaľ mlieko pochádza, ako ho získavame, z čoho sa skladá a aké druhy mliečnych výrobkov sa z neho vyrábajú. Žiaci 2. stupňa si pripravili rôzne mliečne maškrty pre spolužiakov. Zúčastnili sa exkurzie v Poľnohospodárskom družstve v Dohňanoch. Maľovali obrazy z mlieka a oleja.

          • Týždeň zdravej výživy - ovocný deň

          •      V rámci Týždňa zdravej výživy sme dnes 17.10.2023 mali v škole ovocný deň. Žiaci sa dozvedeli aké vitamíny obsahuje ovocie, aké dôležité sú pre zdravie človeka, odkiaľ pochádzajú jednotlivé druhy ovocia a pripravili si ovocné maškrty pre spolužiakov.

          • Tekvičkový večierok

          • Milí rodičia, starí rodičia a žiaci,

            vo štvrtok 26.10.2023 od 16:00 Vás srdečne pozývame do našej školy na „Tekvičkový večierok“. Príďte stráviť tvorivé a zábavné popoludnie spolu so svojimi deťmi pri vyrezávaní svetlonosov a vytváraní jesenných ikebán.

            Sprievodný program: súťaže a hry, mini disco, odmeny, pochod so svetlonosmi a lampiónmi okolo školy.

            Kostýmy a masky sú vítané, nie sú však podmienkou.Tekvice si prineste vlastné.

            Tešíme sa na Vás!

          • Naši prváci

          •         Naši prváci ukončili prípravné obdobie čítania a písania kolotočom aktivít, v ktorých sa zahrali s písmenkami a preverili si svoje zručnosti.

          • Práce žiakov k Európskemu dňu jazykov

          •       Počas Európskeho dňa jazykov si žiaci 3. - 9. triedy zvolili jednu európsku krajinu, v ktorej nie je úradný jazyk angličtina a mali o nej vytvoriť plagát. Svojej úlohy sa zhostili s veľkým nadšením a zanietením. Popritom ako maľovali, písali a nalepovali obrázky, sa dozvedeli a naučili aj veľa nových informácií o týchto krajinách. Všetky plagáty sú krásne a komisia zložená z pedagogických zamestnancov, nepedagogických zamestnancov a žiackeho školského parlamentu mala veľmi ťažkú úlohu vybrať 3 najlepšie spracované diela. Najviac hlasov získal plagát Maďarska žiakov 7. triedy, potom plagát Švajčiarska žiakov 6. triedy a nakoniec plagát Talianska žiakov 9. triedy

          • Testovanie pohybových predpokladov 1. a 3. triedy

          •  Aj tento školský rok 2023/2024 vo štvrtok 05.10.2023 a v piatok 06.10.2023 absolvovali naši prváci a tretiaci Testovanie pohybových predpokladov. Počas celého dopoludnia si žiaci overovali svoje zručnosti v rôznych športových disciplínach. Najviac sa zabavili pri vlajkovej naháňačke. Športu zdar!

          • Recyklohry

          • Milí rodičia a žiaci,

            aj v tomto školskom roku 2023/2024 pokračujeme v zbere elektroodpadu cez Recyklohry. Ak máte doma starý alebo nefunkčný drobný elektroodpad [žehlička, nabíjačka, rádio, fén, .... a baterky], možete ich priniesť do školy do 06.10.2023. Za nazbierané a odvezené množstvo elektroodpadu dostaneme ako škola body na rôzne edukačné pomôcky.

            Taktiež do 06.10.2023 bude prebiehať aj zber starých mobilov. Žiaci, ktorí prinesú najviac starých mobilov, budú odmenení.